Reguli de bază ale salutului

Salutul este unul dintre cele mai importante gesturi, din viaţa noastră de zi cu zi. De asemenea, salutul este o regulă de bază a unei bune creşeri, dar şi o forma de respect. Nu este potrivit să salutaţi ţinând mâinile în buzunar dar nici având gura plină. Mai jos prezentăm câteva reguli de bază ale salutului:

Reguli de bază ale salutului!

- Barbatul saluta mai intai o femeie;

- Cei tineri ii saluta pe cei batrani; 
- Noul venit intotdeauna saluta el pe cei deja intr-o incapare, indiferent de sex si varsta; 
- Subalternul isi saluta el primul superiorii;

- Daca ti s-a adresat un salut este total nepoliticos sa nu raspunzi, chiar daca nu cunosti persoana respectiva. A refuza sa raspunzi la un salut inseamna a-l face pe celalalt sa inteleaga ca te-a ofensat grav, pe tine sau pe unul din membrii familiei tale. In afara de acest caz, nu exista salut pe care poti sa-l refuzi fara sa incalci in mod deliberat regulile elementare ale codului bunelor maniere.

- Cel care intra intr-un local saluta, cel care se afla acolo raspunde la salut. Aceasta regula este valabila in restaurante , in aeroport, in tren, la cinema, in lifturi sau in magazine.

- Daca cunosti pe cineva dintr-un grup, saluti tot grupul nu numai persoana pe care o cunosti.

Sa saluti pe cineva strangandu-i mana este un semn de mare stima. In acest caz, regulile sunt inverse: cel care intinde mana primul este doamna, persoana mai in varsta sau superiorul, scrie codrosu.ro.

Se spune si pe drept cuvant ca modul in care strangi mana celuilalt iti dezvaluie firea. Este de evitat sa ai o mana moale sau dimpotriva una care sa o zdrobeasca pe a celuilalt. Intr-un grup ordinea prioritatilor strangerii mainilor in semn de salut este urmatoarea: doamnele intre ele, apoi doamnele si domnii, apoi domnii intre ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu