Reguli pentru călătoriile cu maşina

În primul rând trebuie să ştiţi că o adevărată doamnă, când se urcă într-un taxi, nu stă pentru nimic în lume în faţă. Bărbatul care însoţeşte o doamnă nu se aşază nici el lângă şofer, ci în spatele acestuia, cu doamna alături, în dreapta. Dacă sunt trei persoane, două doamne şi un domn, domnul stă lângă şofer şi nu se înghesuie toţi trei în spate, crezând că aşa se face. Dacă e vorba de trei doamne, lângă şofer se aşază cea mai tânăra.
În maşinile particulare, când avem invitaţi, regulile sunt aceleaşi ca în casă: invitatul de onoare, doamna în vârstă, domnul în vârstă, superiorul se aşează în dreapta persoanei aflate la volan. Toate aceste lucruri se discută înainte de urcare. Se cuvine să facem oferta pentru ocuparea locului din faţă doamnei pe care am invitat-o, chiar dacă soţia celui care şofează suferă (în tăcere...). Tot politicos este ca doamnă invitată să refuze şi toată lumea e mulţumită. 
Dacă şoferul sau unul dintre pasageri este fumător şi obişnuieşte să fumeze în maşina proprie, gestul este nepotrivit atunci când mai sunt şi alţi pasageri în maşină. Poţi fuma doar cu încuviinţarea celorlalţi, dar ideal ar fi să aştepţi până la primul popas, ceilalţi s-ar putea să spună că nu îi deranjează doar din politeţe.

Când în maşină sunt două cupluri de aceeaşi vârstă, este firesc ca soţia celui care conduce să stea în faţă. Dacă se discută în prealabil, nu este nicio greşeală ca în faţă să se afle două doamne, dintre care una conduce, şi în spate doi domni. Dar, este o gafă ca aduci când este vorba de două cupluri tinere şi o doamnă în vârstă, băieţii să se aşeze cu naturaleţe în faţă şi să le înghesuie pe cele trei doamne în spate, mai ales dacă maşina are două uşi.
În concluzie, locul de onoare este în diagonală cu şoferul în taxiuri sau maşini oficiale şi alături de şofer în maşinile particulare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu